HTML

Idea Planet

Ötlet Planéta, megújuló idea csokrok, üzleti "hírsaláta". Hatékony és szórakoztató PR, marketing és reklám ötletek. Innováció, new business és technológiai újítások.

Friss topikok

2011.01.24. 15:48 PR philosopher

Guruló camera obscura - kerekeken a fotólabor

Címkék: mobil kreatív fotózás ötlet fotóművészet fotólabor egyedi guruló fotóstúdió

 Egy luxemburgi székhelyű „vállalkozás”, a Flash007 rendkívül ötletes és látványos módját választotta a fotóművészet népszerűsítésének. A kezdeményezés a következő elgondolásokon alapul:
 

ü      Ha igazán szeretnéd megismerni a fotózás mélységeit és magasságait, valamint a fényképező gépek működését, akkor szemléld a világot úgy, mintha a fotómasina belsejében lennél és a lencsén keresztül kémlelnéd a világot!

ü      Ha már megannyi inspiráló környezet szolgál a fotózás helyszínéül és témájául, akkor miért ne lehetne a szakmai műhelyt, a fotólabort az éppen aktuális közeghez igazítani és az adott térben elhelyezni? 

  
A kreatív elmék munkálkodásának köszönhetően pedig megszületett egy sötétkamrává és fotográfiai laborrá alakított lakókocsi, a Roulot'ographe. Az emeber pedig a mozgó camera obscura-n keresztül a tudás és megismerés végtelen horizontjának sajátos pontjára fókuszálhat. 

A tájékoztatás kedvéért álljon itt egy kis tudományos intermezzo, melyhez a wikipedia nyújtotta segítő „karjait”: 

"A camera obscura – (latinul sötétkamra) vagy lyukkamera optikai eszköz, mely a környezet vizuális leképezésére szolgál. Egy minden oldalról fénytől védett doboz vagy szoba, melybe a fény egy apró lyukon keresztül hatol be. A kép a camera obscurán belül a lyukkal ellentétes oldalon válik láthatóvá.

A fényképezőgép őse, mely nagy hatással volt a fotográfia kialakulására és fejlődésére. A mai fényképezőgépek is a camera obscura működésén alapulnak. A fényképezés előtti időkben mint rajzolási segédeszközt és mint fizikai, csillagászati eszközt tartották számon."

A guruló stúdió a másodpercenként villanó vakuk, az élesen fókuszáló objektívek, valamint a képi múzsák megszállott híveinek kínál páratlan lehetőséget. A mobil labor kitalálói által indított és „lakóautóban” tartott fotós tanfolyam során a lelkes hívek elsajátíthatják a képalkotás csínját-bínját.


Nekem nagyon tetszik az idea: egyedi, ötletes, izgalmas!

Great Idea! Well done!

 

 

Forrás: trendwatching.com (sprinwise.com); flash007.lu, wikipedia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ideaplanet.blog.hu/api/trackback/id/tr652609974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása