HTML

Idea Planet

Ötlet Planéta, megújuló idea csokrok, üzleti "hírsaláta". Hatékony és szórakoztató PR, marketing és reklám ötletek. Innováció, new business és technológiai újítások.

Friss topikok

2011.02.01. 13:56 PR philosopher

Politikai görbe tükör

Címkék: politika humor paródia news tükör rap komédia görbe julian wikileaks assange

 A WikiLeaks-botrány egyik „hozománya” 


A WikiLeaks nemzetközi non-profit „médiaszervezet” által kirobbantott botrány újabb és újabb vitát eredményez, amely állandó jelleggel szerepel a különböző médiumok hasábjain. A nemzetközi diplomáciai aktákban szereplő információk kiszivárogtatása hatalmas port kavart.

A „jelenségről” azt gondolom, hogy a világ politikai szennyesének ilyen szintű kiteregetése és az összeesküvés elméletekről lerántott vizes lepedő beláthatatlan következményekkel járhat. Bár magam is vérlázítónak tartom a politikában zajló, emberáldozatokat követelő, egy nemzet földjének és polgárainak kizsákmányolására irányuló hatalmi harcokat, Julian Assange lépéseit azért meggondolatlan és felelőtlen cselekedetnek gondolom. Egyes radikálisabb megszólalások és éles kinyilatkoztatások szerint a WikiLeaks egy „közönséges terrorista csoport”. Véleményem szerint a diplomaták és politikusok felelőssége vitathatatlan a napvilágot látott problémák kialakulásban. Az embereknek pedig joguk van tudomást szerezni arról, ha személyüket vagy nemzetüket bármilyen jogtalan fenyegetés éri. Ami pedig Julian Assange felelősségét érinti: még belegondolni is hátborzongató, hogy a bizalmas dokumentumok feltárásával egy végeláthatatlan folyamat vette kezdetét.


A komolyság kies határmezsgyéin tovaszökkenve azt javaslom, hogy az univerzum bonyodalmainak és sorscsapásainak elviseléséhez mindenki rántsa magára a humor-szkafandert. Íme, a túlélés egyik szórakoztató példája, egyesen a paródia lenyűgöző világából:

 News World Order - the war on journalism (ft. Julian Assange)

A TheJuiceMedia, a Rap News elnevezésű alkotásával a politikai paródia, a komédia és a rap zene zseniális egyvelegét teremtette meg. Elsősorban az USA politikusai kapnak hatalmas fricskát a művészileg komponált előadások tolmácsolásában.

Meglehet, hogy az alkotó bizonyos esetekben elveti a sulykot. Azonban gondolkozzunk el azon, hogy az érintett szereplők kellő alapot szolgáltattak-e a sértő kritikák és vádak közléséhez. Kit és milyen szintű felelősség terhel? Mindenki döntsön saját belátása szerint, hiszen a vélemény szabadsága mindenkié. Görbe tükörre, humorra és irónára pedig szükség van!

 

Forrás: „kútfő”, „világsajtó”, TheJuiceMedia, Youtube

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ideaplanet.blog.hu/api/trackback/id/tr712630615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása